Celstraf voor bedreiger burgemeester Midden-Delfland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf voor bedreiger burgemeester Midden-Delfland
Den Haag, 21 april 2017

Een 58-jarige man uit Maasland is vandaag door de rechtbank veroordeeld voor het bedreigen van burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland, het beledigen van een wethouder en een poging tot chantage.

Verplichte behandeling

De rechtbank legt aan hem een celstraf op van 12 weken, waarvan 10 weken voorwaardelijk. Ook moet de man verplicht worden behandeld voor zijn rigide denkpatronen. Ook moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen aan de weduwe van de gechanteerde gemeentesecretaris.

DNA aangetroffen op brieven

De man heeft brieven gestuurd naar de huisadressen van de slachtoffers. De rechtbank acht op grond van aangetroffen DNA, de gelijkvormige manier waarop de brieven zijn opgemaakt en op grond van het feit dat het sturen van brieven past binnen het langdurige conflict waarin verdachte met de gemeente verwikkeld is, de feiten bewezen. Gelet op de aard en inhoud van de tekst van de brieven is de rechtbank van oordeel dat de burgemeester terecht bang was dat de man zijn bedreigingen zou uitvoeren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten