Celstraf voor bedreiging Haagse wijkagent via sociale media

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf voor bedreiging Haagse wijkagent via sociale media
Den Haag, 10 juli 2015

De Haagse politierechter heeft op een supersnelrechtzitting op vrijdag 10 juli 2015 een man uit Amsterdam veroordeeld voor bedreiging van de Haagse wijkagent Marius Blok ten tijde van de rellen in de Haagse Schilderswijk na de dood van Mitch Henriquez. Een man uit Leeuwarden is veroordeeld voor opruiing.

Verschillende straffen

De man uit Amsterdam krijgt vier weken celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, voor het plaatsen van een bedreiging tegen het leven van de genoemde wijkagent op Facebook. Ook moet hij de agent een schadevergoeding van 750 euro betalen.

De man uit Leeuwarden krijgt voor opruiing drie weken celstraf, waarvan negentien dagen voorwaardelijk, met het bevel de opruiende tekst met een plaatje van een pistool van zijn Facebook-pagina - waarvoor hij veroordeeld wordt - te verwijderen. Hij krijgt verder een werkstraf van zestig uur.

Een man uit Terneuzen krijgt ook drie weken celstraf, waarvan negentien dagen voorwaardelijk, voor opruiing. Ook hier legt de politierechter een bevel op om het bericht van internet te verwijderen. De man krijgt verder een werkstraf van vijftig uur.

Tenslotte is een man uit Rotterdam veroordeeld voor bedreiging en opruiing. Hij krijgt een celstraf van eenentwintig dagen, waarvan achttien dagen voorwaardelijk, een werkstraf van zestig uur en een bevel om zijn tekst van internet te verwijderen. Ook deze man moet een schadevergoeding van 750 euro betalen.

Er zijn geen schriftelijke vonnissen, omdat het in al deze vier gevallen om een mondelinge uitspraak ging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten