Celstraf voor mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf voor mensenhandel
Den Haag, 03 februari 2016

De rechtbank Den Haag legt een 31-jarige man een celstraf op voor de duur van 15 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor mensenhandel. Ook moet de man schadevergoeding betalen aan twee slachtoffers.

​Mensenhandel

Een 31-jarige man heeft zich in de periode van eind oktober tot medio december 2012 te Zoetermeer schuldig gemaakt aan mensenhandel, door een verstandelijk beperkte vrouw, die verliefd op hem was, ertoe te brengen tegen betaling met andere mannen seksuele handelingen te verrichten en de opbrengsten daarvan aan hem af te staan.


Verder heeft hij zich eind december 2011 en begin 2012 in Dordrecht en Den Haag schuldig gemaakt aan een poging tot mensenhandel, door een seksuele relatie met een vrouw aan te gaan en haar vervolgens op allerlei manieren te bedreigen, met als doel haar in de prostitutie te brengen. De man heeft met zijn handelen ernstig inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn slachtoffers en puur uit persoonlijk winstbejag gehandeld.

​Lagere straf dan geëist

De opgelegde straf is lager dan door de officier van justitie gevorderd, omdat de rechtbank vrijspreekt van een aantal feiten. Bovendien is de man in november 2014 onder voorwaarden in vrijheid gesteld en heeft hij zich sindsdien in positieve zin ontwikkeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten