Celstraf voor serie-overvaller regio Bodegraven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf voor serie-overvaller regio Bodegraven
Den Haag, 03 augustus 2017

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 27-jarige man uit Reeuwijk veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Hij heeft zich in januari van dit jaar in korte tijd schuldig gemaakt aan drie overvallen op twee bakkerijen en een bloemenzaak in de regio Bodegraven. Bij de overvallen heeft hij de in de winkel aanwezige medewerksters bedreigd met een groot mes en hen gedwongen geld uit de kassa af te geven. Hij zorgde er steeds voor dat er maar één personeelslid in de winkel aanwezig was en geen klanten.

3 overvallen in 8 dagen

De man heeft  de slachtoffers veel angst aangejaagd. Een van de medewerksters durft niet meer alleen in de winkel te werken. De rechtbank acht het gemak waarmee hij na de eerste overval – die volgens zijn eigen verklaring veel indruk op hem had gemaakt – heel snel nóg twee overvallen heeft gepleegd schokkend en zorgelijk.

Cocaïne, MDMA pillen en hennepkwekerij

De man heeft zich eveneens schuldig gemaakt aan het in bezit hebben van cocaïne, MDMA pillen en hennepplanten in zijn woning en diefstal van elektriciteit.

Schadevergoeding

Ondanks het feit dat de man geen strafblad heeft en spijt heeft betoond, is een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf in dit geval passend. Naast de celstraf moet hij aan het slachtoffer van de overval in de bloemenwinkel in Bodegraven een schadevergoeding van 1200 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten