Celstraffen en taakstraffen voor overvallen in Naaldwijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen en taakstraffen voor overvallen in Naaldwijk
Den Haag, 24 juli 2017

De rechtbank heeft zes verdachten, waarvan vijf minderjarigen, veroordeeld voor betrokkenheid bij een of meer overvallen en een vrijheidsberoving. Hen was ook lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd. De rechtbank heeft hen daarvan vrijgesproken.

​Bedreiging met een nepvuurwapen

 
Begin november 2016 deed een man aangifte bij de politie in Naaldwijk van vrijheidsbeneming en beroving.  Hij had een afspraak voor een ontmoeting gemaakt op een datingsite. De jongeman die hem ophaalde, nam hem mee naar een kraakpand waar nog vier andere jongemannen waren. Onder bedreiging van een nepvuurwapen werden zijn bankpassen afgenomen en heeft hij zijn pincode  afgegeven. Er is  daarna een flink geldbedrag van zijn rekening afgehaald.  Later die maand werd nog twee keer aangifte gedaan van beroving op ongeveer dezelfde wijze. Via onderzoek van de telefoon van het  eerste slachtoffer is de politie op het spoor gekomen van de verdachten. Verder onderzoek  wees uit dat via een homo-datingsite een afspraak werd gemaakt met de slachtoffers en dat hen vervolgens onder bedreiging van een nep-vuurwapen geld of goederen afhandig werd gemaakt. De verdachten meenden dat de slachtoffers uit schaamte geen aangifte zouden durven doen.
De verdachten worden in verschillende samenstellingen verantwoordelijk gehouden voor een of meer van deze berovingen.


(Jeugd)detentie en werkstraffen

De minderjarige verdachten hebben straffen opgelegd gekregen in de vorm van jeugddetentie, deels voorwaardelijk, variërend van 180 dagen tot 315 dagen en werkstraffen variërend van 120 tot 150 uur, afhankelijk onder meer van het aantal bewezen feiten. De meerderjarige verdachte is veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 17 maanden, omdat voor hem niet het jeugdstrafrecht geldt.
Alle verdachten hebben begeleiding van de (jeugd)reclassering opgelegd gekregen, in enkele gevallen met de verplichting tot behandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten