Celstraffen tot 42 maanden voor Westlandse hennepbende

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen tot 42 maanden voor Westlandse hennepbende
Den Haag, 12 februari 2016

De rechtbank Den Haag veroordeelt meerdere personen voor deelname aan een criminele organisatie die zich in de periode van november 2013 tot mei 2015 vanuit het Westland bezighield met het telen, drogen en uiteindelijk verkopen van hennep. De leider van de hennepbende krijgt hiervoor een celstraf van 42 maanden.

Hennepteelt op meerdere locaties

Er was volgens de rechtbank sprake van een samenwerkingsverband tussen meerdere personen die als doel had om met hennepteelt, diefstal van elektriciteit, de handel in hennep en het exploiteren van een growshop geld te verdienen. De criminele organisatie gebruikte zo’n acht panden in Den Haag en het Westland. Opvallend is dat zij de volledige keten van hennepteelt in handen hadden, van het kweken van stekjes tot het uiteindelijke verhandelen van de oogst. Ook is gekweekt in België en die hoeveelheid is naar Nederland gebracht om hier te worden gedroogd en verhandeld.

Straffen andere leden

Twee andere mannen krijgen 24 maanden celstraf voor hun aandeel in de organisatie. Een vierde man krijgt 15 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een vrouwelijke verdachte krijgt alleen een taakstraf, omdat ze vrijgesproken wordt van hennepteelt, deelname aan de criminele organisatie. Zij wordt wel veroordeeld voor witwassen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten