Celstraffen voor stenengooiers Schilderswijk rellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraffen voor stenengooiers Schilderswijk rellen
Den Haag, 17 juli 2015

De politierechter in Den Haag heeft 5 mannen veroordeeld voor openlijke geweldpleging tijdens de rellen in de Haagse Schilderswijk. Ze gooiden met stenen naar de politie en krijgen daarvoor celstraf – al dan niet in combinatie met een werkstraf, evenals een gebiedsverbod voor de Schilderswijk voor de duur van 6 maanden. Eén man krijgt vrijspraak.

Verschillende straffen

Een man uit Den Haag gooide een steen richting een politieagent. Hij krijgt hiervoor 30 dagen celstraf, waarvan 16 dagen voorwaardelijk. Hij moet daarnaast een schadevergoeding van 200 euro betalen aan de agent. Ook krijgt de stenengooier een gebiedsverbod van 6 maanden voor de Schilderswijk. De politierechter sprak hem vrij van belediging van de agent, omdat daarvoor te weinig bewijs was.

Een man uit Rotterdam gooide meerdere stenen richting de politie. Hij krijgt hiervoor 42 dagen celstraf, waarvan 26 dagen voorwaardelijk. Verder krijgt de man een taakstraf van 50 uur. Ook deze stenengooier krijgt een gebiedsverbod van 6 maanden voor de Schilderswijk.

Een andere man uit Den Haag gooide ook stenen richting de politie. Hij krijgt hiervoor eveneens 42 dagen celstraf, waarvan 26 dagen voorwaardelijk. Verder krijgt de man een taakstraf van 60 uur. Ook hij krijgt een gebiedsverbod van 6 maanden voor de Schilderswijk.

Een man die woont in de Schilderswijk gooide eveneens een steen richting politie. Hij krijgt hiervoor ook 42 dagen celstraf, waarvan 29 dagen voorwaardelijk. Verder krijgt de man een taakstraf van 50 uur. Hij krijgt geen gebiedsverbod voor de Schilderswijk omdat hij er woont.

Een man uit Den Haag gooide een steen naar een ME-busje en krijgt daarvoor 13 dagen celstraf. Ook hij krijgt een gebiedsverbod van 6 maanden voor de Schilderswijk.

Vrijspraak

Een man uit Den Haag krijgt vrijspraak voor de verdenking van het gooien van een of meerdere stenen naar een ME-busje. 2 processen-verbaal van dezelfde politieagent weken dusdanig af van elkaar, dat er ernstige twijfels zijn over de feitelijke gang van zaken.

Er zijn geen schriftelijke vonnissen, omdat het in al deze gevallen om een mondelinge uitspraak ging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten