Drie maanden gevangenisstraf voor overtreden growshopverbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Drie maanden gevangenisstraf voor overtreden growshopverbod
Den Haag, 10 juli 2015

De rechtbank Den Haag heeft een 35-jarige man veroordeeld voor overtreding van het nieuwe artikel 11a van de Opiumwet, het zogenaamde growshopverbod. De rechtbank heeft drie maanden gevangenisstraf opgelegd. Vanwege deze veroordeling  zal de man ook nog 87 dagen gevangenisstraf moeten uitzitten van een hem voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf voor een eerdere overtreding van de Opiumwet.

Growshop in Westland

De verdachte exploiteerde al enige tijd een growshop in het Westland. De politie heeft aan de man uitgelegd dat het per 1 maart 2015 verboden is goederen te koop aan te bieden waarvan je weet dat die voor grootschalige hennepteelt bestemd zijn. Op 19 maart 2015 heeft de politie gecontroleerd of verdachte zich aan de nieuwe regels hield. De rechtbank is van oordeel dat de bij die controle aangetroffen goederen onmiskenbaar voor grootschalige hennepteelt bestemd zijn en dat verdachte dat wist. De politie trof onder andere een henneptent, koolstoffilters, dompelpompen, knipscharen en bloeistimulators aan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten