Drie verdachten veroordeeld voor illegale verkoop pups en kittens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Drie verdachten veroordeeld voor illegale verkoop pups en kittens
Den Haag, 07 oktober 2015

De rechtbank heeft vandaag drie verdachten uit Den Haag en Leidschendam veroordeeld op grond van het Honden- en kattenbesluit in verband met het zich langdurig schuldig maken aan het bedrijfsmatig houden en verkopen van honden en katten (pups en kittens), zonder dat zij hun bedrijf officieel hadden aangemeld bij het Ministerie van LNV.
Door het niet melden was het bedrijf minder zichtbaar voor toezichthoudende instanties. Hierdoor hebben de verdachten de geldende regelgeving gemakkelijker kunnen omzeilen, waardoor situaties zijn ontstaan die slecht waren voor de leefomstandigheden van de dieren en ongewenst waren voor de kopers van de pups. Twee verdachten hebben op zeer grote schaal advertenties geplaatst op Marktplaats waarin honden en katten werden aangeboden.

​Boetes en voorwaardelijke celstraf

Alle drie zijn veroordeeld tot 1500 euro boete en twee weken celstraf voorwaardelijk.

Onvoldoende bewijs voor verwaarlozing

De verdachten worden wegens onvoldoende bewijs vrijgesproken van oplichting van kopers en verwaarlozing van een aantal dieren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten