Eisen tegen moskee Assalam in Gouda afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Eisen tegen moskee Assalam in Gouda afgewezen
Den Haag, 11 maart 2015

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft de eisen van het moskeelid dat procedeerde tegen de (vereniging) moskee Assalam in Gouda afgewezen. Zijn eisen kwamen er op neer dat de moskee de opzegging van het lidmaatschap ongedaan moest maken en hem weer tot de moskee moet toelaten. Wel mag hij van de moskee verwachten dat de ledenvergadering op korte termijn alsnog beslist op het beroep dat hij tegen de beëindiging van zijn lidmaatschap heeft ingesteld.

Beroep tegen beëindiging lidmaatschap

Ten onrechte heeft de moskee dit beroep van het moskeelid tot nu toe naast zich neergelegd. De voorzieningenrechter is van oordeel dat de beëindiging van het lidmaatschap neerkomt op ontzetting uit het lidmaatschap. In dat geval geven de statuten het recht om daartegen in beroep te gaan bij de ledenvergadering.

Niet vooruitlopen op beslissing ledenvergadering

De voorzieningenrechter wil niet vooruitlopen op een beslissing van de ledenvergadering over de beëindiging van het lidmaatschap. Ook onthoudt de voorzieningenrechter zich van een oordeel over de feiten waarop de moskee beëindiging van het lidmaatschap heeft gebaseerd. Om de feiten te beoordelen, is nader onderzoek nodig omdat partijen het met elkaar daarover volledig oneens zijn. In een kort geding is er onvoldoende gelegenheid om dan uit te maken wie het gelijk aan zijn kant heeft.

Moskeelid moet beslissing ledenvergadering afwachten

De uitspraak van de voorzieningenrechter betekent dat de man de beslissing van de ledenvergadering moet afwachten. De voorzieningenrechter gaat in zijn uitspraak niet in op de bouw van de megamoskee, de kwestie die de achtergrond zou vormen van het geschil van partijen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten