Forse celstraffen voor overval en poging overval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Forse celstraffen voor overval en poging overval
Den Haag, 27 juni 2017

De rechtbank Den Haag heeft op 27 juni 2017 twee mannen veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar. Een derde man krijgt een celstraf van 20 maanden.

​Zoetermeer en Rotterdam

De twee mannen waren betrokken bij de planning en uitvoering van een gewelddadige overval op een geldloper op 16 december 2015 in winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer. Ze hebben de geldkoffer met geld van de geldloper afgepakt, waarbij met een vuurwapen is gedreigd. Hierbij werd circa €260.000,- buitgemaakt. Verder waren zij betrokken bij een poging tot overval op een geldloper in winkelcentrum Alexandrium te Rotterdam op 3 oktober 2016, en de voorbereiding van een of meer overvallen.

De mannen hebben zich ook schuldig gemaakt aan schuldheling omdat ze hierbij steeds gebruik maakten van gestolen auto’s met gestolen kentekenplaten.

Er was sprake van een hecht samenwerkingsverband tussen beide mannen en een professionele werkwijze. Gedurende een periode van een jaar hebben zij zich beziggehouden met (het voorbereiden van) overvallen op geldlopers.

​Mishandeling Zoetermeer

Een van deze twee mannen is ook veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin op 28 oktober 2016 in Zoetermeer. Hierbij heeft hij haar geslagen, op de grond geduwd en haar keel langdurig  dichtgeknepen.

​Medepleger Rotterdam

De poging tot overval op de geldloper in Rotterdam is samen met een derde man gepleegd. Hij heeft geldwagens en geldlopers gevolgd, de locatie van de geldloper doorgegeven en zou de gebruikte auto wegzetten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten