Gedetineerde niet-ontvankelijk in rechtszaak over cel-inspectie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gedetineerde niet-ontvankelijk in rechtszaak over cel-inspectie
Den Haag, 10 februari 2016

De kortgedingrechter in Den Haag heeft de gedetineerde die een rechtszaak tegen de Staat begonnen was over een cel-inspectie niet-ontvankelijk verklaard, omdat voor hem binnen de gevangenis nog mogelijkheden openstaan om zich te beklagen bij de zogenoemde beklag- en beroepscommissie. De Haagse rechter wijst daarnaast zijn verzoek om een schadevergoeding af, omdat nog niet is gebleken dat de Staat tijdens de cel-inspectie onjuist heeft gehandeld.

Cel-inspectie

De aanleiding voor deze rechtszaak was een cel-inspectie op 17 november 2015 waarbij volgens de gedetineerde, die tot levenslang is veroordeeld, belangrijke stukken uit zijn cel zijn weggehaald. Samengevat eiste hij dat hij deze stukken terug zou krijgen, dat niemand kopieën daarvan zou mogen maken en dat er nooit meer een doorzoeking zou plaatsvinden buiten zijn aanwezigheid.

Beklag- en beroepscommissie

De gedetineerde heeft via officiële weg zijn beklag hierover gedaan. De beklagcommissie heeft dit op 20 januari 2016 behandeld en zal daarom naar verwachting op korte termijn uitspraak doen. De gedetineerde heeft niet onderbouwd waarom de beslissing van de beklagcommissie niet kan worden afgewacht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten