Geen straf of maatregel voor bevoorrading coffeeshop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Geen straf of maatregel voor bevoorrading coffeeshop
Den Haag, 04 september 2015

De rechtbank Den Haag legt geen straf of maatregel op aan de eigenaar en een werknemer van een coffeeshop die op 24 november 2014 te Nieuwerkerk aan den IJssel met de auto softdrugs (cannabis) hebben vervoerd. Deze softdrugs dienden ter bevoorrading van de coffeeshop.

Strafvervolging

De advocaten van de verdachten hebben naar voren gebracht dat het Openbaar Ministerie de verdachten niet had mogen vervolgen. Zij hadden namelijk minder dan 500 gram softdrugs bij zich en volgens het landelijk gedoogbeleid voor coffeeshops mag een coffeeshop maximaal 500 gram softdrugs in voorraad hebben. De rechtbank heeft dat verweer verworpen. De verdachten zijn op de openbare weg aangehouden met de softdrugs en de bevoorrading van een coffeeshop valt niet onder het gedoogbeleid. Dat ziet namelijk enkel op de softdrugs die zich in de coffeeshop bevinden.

​Strafoplegging

Net als andere rechterlijke instanties al hebben geoordeeld doet zich hier volgens de rechtbank de merkwaardige situatie voor dat de exploitatie van een coffeeshop gedoogd wordt, maar dat het bevoorraden van die coffeeshop een strafbaar feit is. Verder vindt de rechtbank het belangrijk dat de coffeeshop in kwestie haar zaken goed op orde had en zich hield aan het landelijk gedoogbeleid. Ook vind de rechtbank het belangrijk dat de verdachten niet meer dan 500 gram softdrugs bij zich hadden. Om die redenen heeft de rechtbank aan de verdachten geen straf of maatregel opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten