Geen verbod voor publicatie foto’s op Blendle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Geen verbod voor publicatie foto’s op Blendle
Den Haag, 10 februari 2016

In een kort geding tussen auteursrechtenorganisatie Pictoright en de digitale kiosk Blendle heeft de kortgedingrechter Pictoright in haar vorderingen niet-ontvankelijk verklaard, omdat de vorderingen van Pictoright spoedeisend belang missen. Pictoright had gevorderd dat Blendle diende te stoppen met de publicatie van beeldwerken (foto's) indien de (auteurs)rechthebbenden daarvoor geen toestemming hebben gegeven.

Te lang gewacht

In zijn vonnis oordeelt de kortgedingrechter dat Pictoright te lang heeft gewacht met instellen van haar verbodsvordering. De rechter wijst erop dat Pictoright Blendle al kort na de lancering van haar digitale kiosk, in april 2014, heeft gewezen op de onrechtmatigheid van publicatie van auteursrechtelijke beschermde werken. Door vervolgens pas eind 2015 een kort geding te starten heeft zij onvoldoende voortvarend gehandeld. Aangezien Pictoright geen bijkomende omstandigheden heeft gesteld, oordeelt de rechter dat zij nu niet meer in kort geding een verbod kan eisen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten