Gevangenisstraf en 10 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor dodelijk ongeval N453 Waddinxveen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf en 10 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor dodelijk ongeval N453 Waddinxveen
Den Haag, 31 augustus 2017

De rechtbank Den Haag heeft een 22-jarige man veroordeeld  voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de N453 bij Waddinxveen in februari van dit jaar. Bij dit ongeval kwam de 20-jarige bijrijder, een vriend van verdachte, om het leven. De verdachte was onder invloed van drugs en is om onbekende reden in de linkerberm geraakt en tegen een boom gebotst.

Meermalen veroordeeld voor verkeersfeiten

Naar het oordeel van de rechtbank is het ongeval aan de schuld van verdachte te wijten. Het leed dat de verdachte bij de nabestaanden van het slachtoffer heeft veroorzaakt is groot en onherstelbaar. De rechtbank is zich ervan bewust dat geen enkele straf dit kan compenseren.
De verdachte is in het verleden meermalen veroordeeld voor verkeersfeiten, waaronder het rijden zonder rijbewijs. Hij heeft ook eerder, in  2014,  een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een vriend van hem is overleden.

Straf en schadevergoeding

De rechtbank legt aan verdachte een gevangenisstraf op van 36 maanden op. Om herhaling te voorkomen wordt een gedeelte van 12 maanden voorwaardelijk opgelegd, met daaraan verbonden bijzondere voorwaarden, zoals een drugsverbod en verplichte behandeling. Daarnaast legt de rechtbank de langst mogelijke ontzegging van de rijbevoegdheid op, te weten 10 jaar. 

De schadevergoeding die door de vader van het slachtoffer is gevraagd, een bedrag van ruim 8000 euro, wordt toegewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten