Gevangenisstraf na inbraak en spectaculaire achtervolging bij Den Hoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf na inbraak en spectaculaire achtervolging bij Den Hoorn
Den Haag, 12 maart 2015

Vier jonge mannen, waaronder twee minderjarigen, die in november 2014 zijn aangehouden na een spectaculaire achtervolging op de Rijksstraatweg bij Den Hoorn, zijn door de Haagse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen en werkstraffen.

Poging woninginbraak Schipluiden

De rechtbank acht bewezen dat zij hebben geprobeerd in te breken in een woning in Schipluiden. Toen de bewoner thuiskwam werd hij bedreigd met een stroomstootwapen.
Vervolgens zijn de mannen gevlucht in een auto.

Frontale botsing

Tijdens hun vlucht zijn ze gevolgd en gefilmd door een politiehelikopter en achtervolgd door de politie. De vlucht is geëindigd in een frontale botsing met een BMW. Daarna is de politieauto op de vluchtauto gebotst.
Omdat niet gebleken is dat daardoor letsel is veroorzaakt bij de bestuurder van de BMW of de achtervolgende politieagenten, kan de rechtbank de bestuurder van de vluchtauto slechts veroordelen voor gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 WVW).

Straffen

De twee meerderjarige mannen krijgen gevangenisstraffen van twee jaar (bestuurder) en een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De bestuurder krijgt daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid van een jaar opgelegd. Deze mannen blijven voorlopig vastzitten.
De twee minderjarige mannen krijgen jeugddetentie voor de duur van 188 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk, en 160 dagen waarvan 120 voorwaardelijk. Zij hebben hun straf al uitgezeten. Daarnaast krijgen zij een werkstraf.

Vonnis volgt

Uitspraken

Meest gelezen berichten