Gevangenisstraf voor dreigen met ontploffing en misbruik alarmnummer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Gevangenisstraf voor dreigen met ontploffing en misbruik alarmnummer
Den Haag, 15 juli 2016

De man die in januari 2016 in een woning in Den Haag dreigde met een ontploffing, krijgt een gevangenisstraf van 75 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn verslaving aan alcohol, medicijnen en cannabis.

Bedreiging

Terwijl de man zich in de woning midden in een woonwijk had verschanst, heeft hij geroepen dat de hele boel zou ontploffen als de politie zou binnenkomen. Dit is voor de slachtoffers zeer beangstigend geweest en heeft bovendien ingrijpende gevolgen gehad: de straat is ontruimd en bewoners van de omliggende woningen moesten ’s avonds laat halsoverkop hun huis uit. Ook zijn politie en brandweer in groten getale uitgerukt. De man heeft door zijn handelen gevoelens van angst en onveiligheid bij een grote groep personen teweeg gebracht.

​Misbruik alarmnummer

Daarnaast heeft hij in korte tijd twintig keer 112 gebeld, zonder dat daarvoor een noodzaak was. Hij heeft hierdoor mogelijk de hulpverlening bij een noodgeval gehinderd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten