Huurder Vestia krijgt geen vervangende woonruimte

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Huurder Vestia krijgt geen vervangende woonruimte
Den Haag, 22 juni 2016

De Haagse huurder die zich bij woningcorporatie Vestia beklaagd heeft over schimmelvorming in haar woning als gevolg van constructieve gebreken, krijgt geen vervangende woonruimte. De Haagse voorzieningenrechter heeft deze eis in een kort geding van de huurder tegen Vestia afgewezen. Het is onvoldoende aannemelijk dat deze gebreken er zijn en dat de eventueel aanwezige schimmel hiervan een gevolg is.

Constructieve gebreken

Vestia heeft de aanwezigheid van constructieve gebreken in het gehuurde gemotiveerd weersproken. Volgens haar zijn in april 2016 naar aanleiding van een visuele inspectie en destructief onderzoek diverse herstelwerkzaamheden verricht. De huurder heeft op haar beurt bij gebrek aan wetenschap betwist dat constructieve herstelwerkzaamheden zijn verricht en voor zover deze zijn verricht dat deze de schimmelvorming hebben verholpen.
Ook heeft zij aangevoerd dat door Vestia van de visuele inspectie, het destructieve onderzoek en de uitgevoerde herstelwerkzaamheden geen schriftelijke verslaglegging ter beschikking is gesteld. De voorzieningenrechter kan zonder nader feiten onderzoek en/of bewijslevering niet vaststellen wie van partijen gelijk heeft. In deze procedure is voor dit nadere feitenonderzoek of bewijslevering geen plaats. Hierdoor is onvoldoende aannemelijk dat op dit moment constructieve gebreken in het gehuurde aanwezig zijn en dat eventueel aanwezige schimmelvorming een gevolg is van constructieve gebreken.

​Gebrekkige communicatie Vestia

De gebrekkige communicatie van Vestia geeft wel aanleiding om te bepalen dat partijen ieder hun eigen proceskosten moeten betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten