Informatie eigenaar onvoldoende: ontruiming gekraakte panden Harstenhoekweg geweigerd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Informatie eigenaar onvoldoende: ontruiming gekraakte panden Harstenhoekweg geweigerd
Den Haag, 11 mei 2016

De Haagse voorzieningenrechter heeft de vordering tot ontruiming van de gekraakte panden aan de Harstenhoekweg 4-12 in Den Haag op 11 mei 2016 afgewezen. Deze beslissing heeft de rechter genomen op basis van nadere informatie die de eigenaar heeft verstrekt. Daarom had de voorzieningenrechter gevraagd in zijn tussenbeslissing van 14 april 2016.

Nieuwbouwplannen niet voldoende concreet

De voorzieningenrechter komt tot de conclusie dat de nieuwbouwplannen van de eigenaar nog niet voldoende concreet zijn. Deze plannen bevinden zich nu in de fase van een schetsontwerp dat de architect van de eigenaar onder handen heeft. Of en wanneer de voor dit plan benodigde vergunningen beschikbaar zijn, is nog niet duidelijk. Het belang van de eigenaar bij deze stand van zaken is niet van voldoende gewicht om de krakers nu tot ontruiming te veroordelen.

De voorzieningenrechter komt tot zijn beslissing vooral op basis van een brief van de gemeente Den Haag van 20 april 2016 die door de eigenaar aan de voorzieningenrechter is overgelegd. In deze brief zet de gemeente de stand van zaken met betrekking tot de bouwplannen uiteen.

Medewerking krakers opstellen offerte asbestsanering

De voorzieningenrechter gaat in zijn beslissing ervanuit dat de krakers hebben toegezegd alle nodige medewerking te verlenen als het gaat om het opstellen van een offerte voor de asbestsanering. Ook hebben zij toegezegd mee te werken aan bezichtiging(en) van de panden voor de projectontwikkeling. Komen zij deze toezeggingen niet na, dan kan dat gevolgen hebben bij de beoordeling van een nieuwe ontruimingsvordering.

Uitspraken

Meest gelezen berichten