Maximale taakstraf voor aanrijding Zevenhuizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Maximale taakstraf voor aanrijding Zevenhuizen
Den Haag, 04 september 2015

De rechtbank Den Haag heeft een man veroordeeld voor een aanrijding op 16 januari 2015 te Zevenhuizen, waarbij een 79-jarige fietser om het leven is gekomen.  De rechtbank vindt dat de verdachte zeer onvoorzichtig heeft gereden. Hij werd als bestuurder van zijn auto gehinderd door de felle laagstaande zon, reed te hard en is door een rood stoplicht gereden. De rechtbank heeft de man de maximale taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 18 maanden opgelegd. Daarnaast krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar.
 

​Waarom een taakstraf?

De rechtbank heeft zwaar laten wegen dat de verdachte na het ongeval contact heeft gezocht met de nabestaanden, met hen heeft gesproken en spijt heeft betuigd. De man heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek. Op de zitting is gebleken dat de man nog steeds erg geëmotioneerd is over het feit dat hij iemand heeft doodgereden. Bovendien heeft de man een baan. De rechtbank heeft om al die redenen niet de door de officier van justitie gevraagde onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten