Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp locatie MH17-proces

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp locatie MH17-proces
Den Haag, 22 juni 2018

Vandaag heeft de minister van Justitie en Veiligheid (JenV) het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp aangewezen als de locatie voor het eventuele MH17-proces. In september 2017 is door JenV besloten dat, indien het Openbaar Ministerie (OM) een vervolgingsbeslissing neemt, deze rechtszaak zal dienen bij de rechtbank Den Haag. Het Paleis van Justitie in Den Haag kan deze zaak met zo’n grote omvang niet huisvesten; de juiste faciliteiten zijn hiervoor niet aanwezig. Om die reden heeft minister Grapperhaus het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp aangewezen. De wet geeft hiertoe de mogelijkheid als dat noodzakelijk is in verband met veiligheid of andere omstandigheden.

Vleugel MH17
[Foto: Hollandse Hoogte]

De minister is tot dit besluit gekomen na overleg met de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie . Het nu al aanwijzen van deze locatie, nog voordat de zaak bij de rechtbank is aangebracht, maakt dat zo snel mogelijk na de vervolgingsbeslissing met de behandeling van de zaak kan worden gestart.

Geen inhoudelijke informatie

De rechtbank weet niet of en wanneer een vervolgingsbeslissing genomen wordt en kan dan ook over een verder (inhoudelijk) verloop van het MH17-proces nog niets zeggen. Ook aanvullende vragen met betrekking tot de locatie, de faciliteiten voor de nabestaanden, belangstellenden en media kunnen in deze fase nog niet worden beantwoord.

Video

Toelichting over de locatie van de MH17-zitting door rechtbank Den Haag.

Zie ook: strafzaak MH17 (bekende rechtszaak)

Uitspraken

Meest gelezen berichten