Nog geen besluit over ontvankelijkheid OM in Sterigenics zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Nog geen besluit over ontvankelijkheid OM in Sterigenics zaak
Den Haag, 11 juli 2017

De gemeente Zoetermeer is door het openbaar ministerie (OM) gedagvaard naar aanleiding van de affaire Sterigenics in 2009. Naast de gemeente zijn ook het betreffende bedrijf en twee van de leidinggevenden van het bedrijf gedagvaard.

OM niet ontvankelijk?

De raadsman van de gemeente heeft vandaag betoogd, dat de officier van justitie niet het recht heeft om de gemeente als verdachte te dagvaarden en dat de rechtbank reeds nu, zonder kennisneming van het dossier, de officier van justitie niet-ontvankelijk moet verklaren. De rechtbank heeft vandaag ter zitting beslist, dat hierover, gelet op onder meer Europese jurisprudentie, zonder inhoudelijke behandeling van de zaak  geen uitspraak kan worden gedaan. De rechtbank zal na inhoudelijke behandeling bij vonnis beslissen over de vraag of de gemeente als verdachte mag worden vervolgd.

Inhoudelijke behandeling in 2018

Vandaag zijn door de rechtbank termijnen gesteld  voor uitwisseling van schriftelijke standpunten door de officier van justitie en de advocaten van de verdachten ten behoeve van de inhoudelijke behandeling. Deze zal plaatsvinden op 22 en 23 januari 2018.

Uitspraken

Meest gelezen berichten