Nog geen eindbeslissing over ontruiming gekraakte panden Harstenhoekweg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Nog geen eindbeslissing over ontruiming gekraakte panden Harstenhoekweg
Den Haag, 14 april 2016

De voorzieningenrechter heeft nog geen eindbeslissing genomen in het kort geding waarin de ontruiming is gevraagd van de panden aan de Harstenhoekweg 4 tot en met 12 te Den Haag, die sinds begin februari van dit jaar gekraakt worden. De voorzieningenrechter wil van de eigenaar van die panden nog nadere informatie ontvangen om te kunnen beoordelen of een ontruiming van de panden op korte termijn nodig is.  De eigenaar van de panden wil de panden ontruimen, omdat hij de panden wil slopen in verband met een nieuwbouwproject dat hij op de locatie van de panden wil realiseren.

Gevraagde informatie

De informatie die de voorzieningenrechter nog wil ontvangen heeft betrekking op het volgende:

  • Stemt de gemeente Den Haag (in beginsel) in met de plannen ten aanzien van het nieuwbouwproject, is de gemeente Den Haag (in beginsel) bereid de vereiste vergunning(en) die nodig is (zijn) voor het nieuwbouwproject te verlenen en is het project binnen het bestaande bestemmingsplan mogelijk is?
  • Kunnen andere panden die in verband met het nieuwbouwproject gesloopt moeten worden op korte termijn ontruimd en gesloopt worden, of is er reden om de gekraakte panden eerder dan die betreffende andere panden te slopen?
  • Valt het nieuwbouwproject binnen beschermd stadsgezicht en wat heeft dat voor gevolgen voor het moment waarop met slopen kan worden begonnen?

 

De voorzieningenrechter zal verder beslissen over de gevorderde ontruiming als hij de gevraagde informatie heeft ontvangen en de krakers daarop hebben kunnen reageren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten