Nog twee veroordelingen voor misdragingen tijdens Oud en Nieuw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Nog twee veroordelingen voor misdragingen tijdens Oud en Nieuw
Den Haag, 06 januari 2015

De rechtbank Den Haag heeft op de supersnelrechtzitting van vandaag nog eens twee mannen veroordeeld tot celstraffen vanwege misdragingen tijdens Oud & Nieuw.

Een 22-jarige man uit Zoetermeer krijgt vier maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk omdat hij zwaar vuurwerk gooide naar vier agenten. Ook moet hij de komende twee jaar thuis blijven tijdens de viering van nieuwjaar. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats krijgt voor het lek steken van de banden bij vier auto’s, 27 dagen celstraf waarvan 21 voorwaardelijk. Het komende jaar moet ook hij thuisblijven tijdens de jaarwisseling.

De zaak van een derde verdachte kwam vandaag niet op de supersnelrechtzitting omdat hij eerst werd voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij moet 15 januari bij de politierechter verschijnen.

Bij de rechtbank Den Haag worden dagelijks supersnelrechtzittingen gehouden. Daarbij gaat het om eenvoudige zaken waarin de politie geen onderzoek meer hoeft te doen. Alleen die zaken zijn geschikt voor lik-op-stuk-behandeling van de supersnelrechtzitting.

Meest gelezen berichten