Pro forma "Context" op 19 februari 2015

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Pro forma "Context" op 19 februari 2015
Den Haag, 16 februari 2015

Op donderdag 19 februari vindt de pro forma* behandeling door de rechtbank Den Haag plaats van de zaak van een aantal verdachten uit het zogenoemde onderzoek Context.

 

De zitting wordt gehouden in de extra beveiligde zittingzaal van het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp. De Raad voor de rechtspraak heeft, na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), de gerechten geadviseerd de behandeling van terrorisme-gerelateerde zaken te verplaatsen naar de beveiligde zittingzalen.

Adres

Justitieel Complex Schiphol
Duizendbladweg 100
1171 VA Badhoevedorp

Aanvangstijd openbare behandeling

De pro forma behandeling van de zaak van drie verdachten die in voorlopige hechtenis zitten, start om 10.30 uur.
Om 14.00 uur begint de pro forma behandeling van drie verdachten waarvan niet bekend is waar zij  momenteel verblijven.

Extra beveiligde zittingszaal

De toegang naar de extra beveiligde zittingzaal staat duidelijk aangegeven op de bewegwijzering van het Justitieel Complex Schiphol. Indien u de zitting wilt bijwonen, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen. Mobiele telefoons of andere apparatuur mogen niet meegenomen worden naar de publieke tribune in de zittingszaal.

Accreditatie Pers

In verband met de extra beveiligde zitting, dient de pers zich te accrediteren. Het meenemen van opnameapparatuur en mobiele telefoon is na accreditatie toegestaan.  Aanmelden kan uiterlijk tot woensdagochtend 18 februari 2015, 10.00 uur, uitsluitend per e-mail bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. (voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl).

Informatie

Voor meer informatie over de zittingen kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag, tel. 070 381 3991.

*Pro-formazitting: zitting waarop een zaak niet inhoudelijk wordt behandeld. Een pro-formazitting is nodig als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest maar het nog te vroeg is om deze inhoudelijk te behandelen. Op deze zitting kunnen vragen worden gesteld over het lopende onderzoek.

Nadere informatie (alleen voor media)

Persvoorlichter mr. Nicole Reijnen, 070 381 37 02  of 06 21 16 21 51.

Meest gelezen berichten