Qanitoen mag pand Cilliersstraat niet als gebedsruimte gebruiken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Qanitoen mag pand Cilliersstraat niet als gebedsruimte gebruiken
Den Haag, 02 november 2017

De voorzieningenrechter verbiedt de stichting Qanitoen, die in de Cilliersstraat in Den Haag een bedrijfspand exploiteert, dit nog langer als gebedsruimte of ontmoetingsplaats te gebruiken. De rechter gebiedt de stichting om het pand uitsluitend als bedrijfsruimte te gebruiken. Als zij zich niet houdt aan dit verbod moet ze een dwangsom van 5000 euro per dag betalen.

In strijd met bestemming

Qanitoen handelt in strijd met de in de erfpachtakte opgenomen bestemming door het pand als gebedsruimte te gebruiken. De Gemeente heeft van meerdere omwonenden hierover klachten ontvangen. De Gemeente heeft er recht op en belang bij dat dit gebruik op een zo kort mogelijke termijn eindigt.

Wel of geen boekhandel

De vraag of er al dan niet ook sprake is van een boekwinkel in het pand is niet relevant voor de vraag of het pand in strijd met de bestemming wordt gebruikt. Het staat vast dat het pand (tevens) voor maatschappelijke doeleinden wordt gebruikt, zodat van uitsluitend gebruik als bedrijfsruimte geen sprake is. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten