Rechter-commissaris rondt onderzoek zaak Demmink af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Rechter-commissaris rondt onderzoek zaak Demmink af
Den Haag, 25 mei 2016

De rechter-commissaris van de rechtbank Den Haag heeft het onderzoek in de zaak Demmink afgerond. Zij heeft de uitkomsten van het onderzoek overgedragen aan de officieren van justitie bij het Landelijk Parket die van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch de opdracht kregen om dit strafrechtelijk onderzoek te starten.

Turkse getuigen

De rechter-commissaris heeft in Turkije geen getuigen kunnen horen. De Turkse autoriteiten hebben in april 2016 de rechter-commissaris na herhaalde verzoeken en bezoeken laten weten om juridische redenen het rechtshulpverzoek om getuigen in Turkije te horen niet te kunnen uitvoeren. Nu de rechter-commissaris voor het horen van getuigen in het buitenland afhankelijk is van de medewerking door de autoriteiten van het land in kwestie, ook als het gaat om het uitnodigen van getuigen om naar Nederland te komen, is dit deel van het onderzoek dus niet uitgevoerd. 

Achtergrond onderzoek

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch bepaalde  op 20 januari 2014 dat strafvervolging tegen de heer Demmink zal worden ingesteld ter zake van het misdrijf omschreven in artikel 242 van het Wetboek van Strafrecht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten