Slogan Your Hosting lijkt te veel op Bavaria-reclame

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Slogan Your Hosting lijkt te veel op Bavaria-reclame
Den Haag, 16 maart 2016

Bedrijf Your Hosting moet stoppen met de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud.' De Haagse kortgedingrechter oordeelt in een kort geding aangespannen door Bavaria dat het te veel lijkt op de reclame van de bierproducent. Your Hosting maakt met haar uiting inbreuk op de auteursrechten van Bavaria.

Vergelijkbare leuzen

Om reclame te maken voor haar bier gebruikte Bavaria eerst de slogan 'Zo, nu eerst ’n Bavaria.' en later 'Zo. Nu eerst een Bavaria.' De eerste slogan is in opdracht van Bavaria ontwikkeld door een reclamebureau in 1985. De bierproducent heeft ze vastgelegd als woordmerken.

Your Hosting is een onderneming die internetdiensten aanbiedt, waaronder clouddiensten. Om reclame te maken voor haar clouddiensten gebruikt Your Hosting onder andere de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud.' Deze slogan is onder meer te horen geweest in een reclamespot bij BNR Nieuwsradio.

Van mening dat sprake was van inbreuk op haar merken- en auteursrecht, heeft Bavaria Your Hosting gesommeerd tot het staken van het gebruik van de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud.' Your Hosting wilde hier niet aan voldoen. Daarop stapte Bavaria naar de kortgedingrechter in Den Haag. Die stelde de bierproducent in het gelijk.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten