Straf voor bedreiging en belediging ME'ers tijdens Schilderswijkrellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Straf voor bedreiging en belediging ME'ers tijdens Schilderswijkrellen
Den Haag, 20 april 2016

De rechtbank heeft een 23-jarige man veroordeeld voor de belediging en bedreiging van leden van de Mobiele Eenheid tijdens de eerste avond van de rellen in de Haagse Schilderswijk vorig jaar zomer. Hij schold die ME’ers onder meer uit voor kankermoordenaars en reed daarna met zijn auto op hen in. Daarvoor krijgt hij onder meer een voorwaardelijke celstraf van 90 dagen in combinatie met een onvoorwaardelijke taakstraf van 180 uur.

Rellen op de Heemstraat

De man is op 29 juni 2015 naar de Haags Markt gereden om naar de rellen op De Heemstraat te kijken. Naar eigen zeggen wilde hij alleen zien hoe de ME te werk ging. De rechtbank vindt dat echter ongeloofwaardig.

De rechtbank acht niet bewezen dat de man op de ME’ers is ingereden om hen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Wel heeft hij zich hierdoor schuldig gemaakt aan bedreiging.

Strafoplegging

De rechtbank rekent het verdachte aan dat hij met zijn gedrag heeft bijgedragen aan de escalatie van de Schilderswijkrellen. Ook wordt hem aangerekend dat zijn gedrag en die rellen grote impact op de ME’ers hebben gehad en het feit dat hij geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn gedrag.

Uitspraken

Meest gelezen berichten