Tot 20 maanden celstraf voor inbraken Den Haag, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Tot 20 maanden celstraf voor inbraken Den Haag, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn
Den Haag, 04 juli 2016

Vier mannen hebben tot 20 maanden celstraf gekregen voor inbraken die zij samen pleegden in Den Haag, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn in de periode van mei tot en met augustus 2016. Drie andere mannen kregen vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs was om hen te veroordelen voor het medeplegen van de inbraken.

​Straf voor inbraken

Bij de inbraken hebben de vier mannen meerdere woningen volledig overhoop gehaald. Zij hebben daarbij geld, sieraden en elektronica buitgemaakt. De vier veroordeelde mannen hebben allen al een  strafblad. Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf is daarom volgens de rechtbank passend en geboden. De straffen zijn echter een stuk lager dan door de officier van justitie geëist omdat de rechtbank veel minder strafbare feiten bewezen acht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten