Twaalf jaar cel na steekpartij met dodelijke afloop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Twaalf jaar cel na steekpartij met dodelijke afloop
Den Haag, 05 maart 2015

De rechtbank Den Haag heeft een 27-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar cel voor doodslag. De man heeft het 20-jarige slachtoffer in zijn woning om het leven gebracht door hem met een mes in zijn rechterbil te steken, waarbij een grote ader werd geraakt. Het slachtoffer wist zijn woning te ontvluchten, maar zakte op straat in elkaar. Hij overleed later die dag in het ziekenhuis.

Skype

Op de bewuste dag had het slachtoffer een chatgesprek via Skype. De vrouwelijke getuige uit Oekraïne heeft gezien dat er een persoon achter het slachtoffer stond waarna ze hem hard hoorde schreeuwen van de pijn. Op grond van haar verklaringen oordeelt de rechtbank dat verdachte het slachtoffer in de woonkamer met een mes in zijn bil heeft gestoken op het moment dat hij naar het raam liep. Ook gaat de rechtbank ervan uit dat er nog een worsteling in de hal heeft plaatsgevonden. Dit verklaart de vele bloedsporen die in de hal zijn gevonden. Tijdens deze worsteling moet het slachtoffer de verdachte met het mes hebben geraakt, waardoor verdachte ook verwondingen heeft opgelopen.

Geen tbs

De officier van justitie heeft gevorderd dat aan verdachte tbs wordt opgelegd. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat verdachte lijdt aan een ziekelijke stoornis en kan niets anders dan verdachte veroordelen tot een zeer lange gevangenisstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten