Twee jaar celstraf voor leider winkeldiefstallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Twee jaar celstraf voor leider winkeldiefstallen
Den Haag, 21 mei 2015

De rechtbank Den Haag veroordeelt een 35-jarige man voor het stelen van grote hoeveelheden kostbare winkelgoederen, zoals kleding en klusartikelen. De man had bij de uitvoering van de winkeldiefstallen een leidende rol en krijgt hiervoor een celstraf van twee jaar.

Winkeldiefstallen op grote schaal

De man heeft vorig jaar met anderen een groot aantal diefstallen gepleegd bij warenhuizen, kledingwinkels en doe-het-zelf-zaken in meerdere provincies. Het gaat daarbij niet slechts om een opeenstapeling van op het eerste gezicht eenvoudige winkeldiefstallen. De diefstallen waren grootschalig , zeer goed georganiseerd en bijna bedrijfsmatig uitgevoerd. Van tevoren kozen de dieven planmatig winkels uit, die ze voorafgaand aan de diefstal verkenden. Tijdens de uitvoering van de diefstal leidde een van de dieven het kassapersoneel af om het voor de mededader gemakkelijk te maken de winkel te verlaten.

Geprepareerde tassen

De dieven maakten gebruik van geprepareerde tassen, die ervoor zorgden dat signalering van diefstal door detectieapparatuur onmogelijk was. Tijdens het stelen maakten ze gebruik van communicatieapparatuur, zoals telefoons met oordopjes. Juist door deze geraffineerde en geoliede werkwijze slaagden de deelnemers aan de diefstal er in snel en onopgemerkt toe te slaan en in korte tijd een groot aantal relatief dure goederen te bemachtigen. Het planmatige en georganiseerde karakter van de diefstallen komt verder tot uiting in het feit dat de dieven de buitgemaakte goederen niet meteen verkochten, maar in grote hoeveelheden verzonden naar Roemenië.

Uitspraken

Meest gelezen berichten