Twee mannen veroordeeld voor overval op juwelier in Sassenheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Twee mannen veroordeeld voor overval op juwelier in Sassenheim
Den Haag, 09 februari 2016

De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man uit Haarlem en een 51-jarige man uit Amsterdam elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een gewapende overval op een juwelier in Sassenheim op 27 juni 2015.

Gewapende overval

Beide mannen zijn met bivakmutsen en deels gekleed in camouflagekleding de juwelierszaak binnen gerend, waarbij één van hen een op een vuurwapen gelijkend heeft gericht op één van de slachtoffers. Beide mannen hebben met hamers vitrines ingeslagen en sieraden meegenomen, die zij in big shoppers stopten. Bij de overval werd voor ongeveer € 25.000,- aan sieraden buitgemaakt. Kort na de overval werd de vluchtauto aangetroffen, waarvan getracht was om het interieur in brand te steken.
Op basis van onder meer aangiftes, getuigenverklaringen, camerabeelden, forensisch onderzoek en historische telefoongegevens is er voldoende wettig en overtuigend bewijs dat beide mannen zich schuldig hebben gemaakt aan de gewapende overval. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten