Verbouwing museumgebouw Naturalis maakt inbreuk op rechten architect

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Verbouwing museumgebouw Naturalis maakt inbreuk op rechten architect
Den Haag, 25 januari 2017

De plannen om museum Naturalis in Leiden te verbouwen zijn in strijd met de auteursrechten van de architect, omdat de binnenzijde van het bestaande museumgebouw door de verbouwing te veel wordt aangetast. Dat is het oordeel van de rechtbank Den Haag in een rechtszaak die de architect had aangespannen tegen de Stichting Naturalis Biodiversity Center.

Slopen Darwin House en uitbreiden museum mag wel

Stichting Naturalis Biodiversity Center mag het naast het museumgebouw Naturalis gelegen en door dezelfde architect ontworpen Darwin House wel slopen. Ook mag zij op die plek ter uitbreiding van het bestaande museumgebouw een nieuw museumdeel bouwen. Met die plannen maakt Stichting Naturalis Biodiversity Center geen inbreuk op de rechten van de architect.

Beslissing rechtbank over uitvoering verbouwing volgt nog

De rechtbank heeft nog niet beslist welke gevolgen dit gaat hebben voor de verbouwingswerkzaamheden aan het bestaande museumgebouw Naturalis. Die beslissing zal volgen nadat Stichting Naturalis Biodiversity Center en de architect zich uit hebben gelaten over de stand van zaken van de uitvoering van de plannen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten