Verdachte van doodslag in Turkije mag uitgeleverd worden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Verdachte van doodslag in Turkije mag uitgeleverd worden
Den Haag, 02 september 2015

De Haagse kortgedingrechter heeft geoordeeld dat Nederland een verdachte van doodslag in Turkije mag uitleveren aan dat land. De man had geprobeerd de uitlevering via een kort geding tegen de Staat te voorkomen of daar tenminste strenge voorwaarden voor zijn veiligheid aan te laten verbinden. De kortgedingrechter heeft dit afgewezen.

​Redenen voor afwijzing

De man is bang dat hij, gelet op recente liquidaties van medeverdachten, het risico loopt om in Turkije geliquideerd te worden. Dat brengt volgens de kortgedingrechter nog niet mee dat aangenomen moet worden dat de Turkse staat de verplichting om hem te beschermen zal schenden, zoals de verdachte zelf beweert. Zo zijn er geen concrete aanwijzingen dat mensen in Turkse gevangenissen geliquideerd zouden worden. Daarbij komt dat de Turkse autoriteiten in een brief van 25 juni 2015 hebben toegezegd te zullen toezien op de veiligheid van de verdachte. De kortgedingrechter wijst zijn verzoeken dan ook af.

Uitspraken

Meest gelezen berichten