Verhuizing uitgeprocedeerde asielzoekers Almelo kan doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Verhuizing uitgeprocedeerde asielzoekers Almelo kan doorgaan
Den Haag, 04 september 2015

De verhuizing van de uitgeprocedeerde asielzoekers uit Almelo kan doorgaan. Dat heeft de kortgedingrechter in Den Haag vandaag bepaald.

Waar ging deze zaak over?

Eisers in de zaak zijn de ouders, meerderjarige broers of zussen dan wel opa en oma van een aantal minderjarige vreemdelingen. Zij verblijven op een gezinslocatie in Almelo. Die gezinslocatie zal worden omgevormd tot een regulier asielzoekerscentrum, waardoor eisers zullen worden overgeplaatst naar andere gezinslocaties in Nederland. Eisers hebben gevorderd de beslissing tot omvorming te verbieden, zodat zij in Almelo zouden kunnen blijven. Die vordering is afgewezen.

Waarom kan de verhuizing doorgaan?

De Staat heeft naar het oordeel van de rechter voldoende aangevoerd om aan te nemen dat een herverdeling van de plaatsen voor asielzoekers noodzakelijk is met het oog op het beheersen van de toename van de asielzoekersinstroom. De Staat heeft de bevoegdheid om dat te doen. Daarnaast heeft de rechter bij zijn beslissing meegewogen dat eisers uitgeprocedeerde asielzoekers zijn en dat een aanvaardbaar alternatief beschikbaar is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten