Verlof verleend tot het leggen van conservatoir beslag op de bankrekeningen van Staatsloterij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Verlof verleend tot het leggen van conservatoir beslag op de bankrekeningen van Staatsloterij
Den Haag, 08 maart 2017

Correctie: In een eerdere versie van dit persbericht stond abusievelijk de stichting Loterijverlies, waar Loterijverlies BV moest staan.

---

Op 27 februari 2017 heeft de rechtbank Den Haag verlof verleend aan Loterijverlies BV om conservatoir beslag te mogen leggen op een bedrag van 121.997.895,00 euro dat zij vorderen van de Staatsloterij. Hiermee is het de bv toegestaan om gelden van de Staatsloterij te laten bevriezen.

Wat doet de rechtbank bij een verzoek om conservatoir beslag te leggen?

Bij een dergelijk verzoek toetst de rechtbank summier of de vordering van een geldbedrag kans van slagen heeft in een civiele bodemprocedure. Het verlenen van verlof betekent niet dat er daadwerkelijk moet worden betaald, maar is slechts een toestemming om bedragen op een bankrekening te laten bevriezen – in afwachting van de uitkomst van een civiele bodemprocedure.

Uitspraken

Meest gelezen berichten