Verplichte opname voor inbraken en vernieling graven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Verplichte opname voor inbraken en vernieling graven
Den Haag, 28 augustus 2017

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 25-jarige man veroordeeld tot twee jaar verplichte opname in een instelling voor stelselmatige daders.

Inbraken en vernielingen

De man heeft diverse malen ingebroken in leegstaande stacaravans in een vakantiepark.
De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij met zijn gedrag keer op keer een grote ravage aanricht en in zijn vernielzucht tientallen onschuldigen dupeert en schade berokkent.

Daarnaast heeft hij op begraafplaats Westduin in Den Haag een groot aantal grafzerken vernield. Hierdoor zijn de nabestaanden op grove wijze gedupeerd. Niet alleen heeft hij door zijn gedrag de slachtoffers gekwetst, ook heeft hij de maatschappij veel schade en overlast bezorgd.

Schadevergoeding

De man moet aan de diverse slachtoffers een schadevergoeding betalen.

ISD maatregel

De man heeft een strafblad en is de afgelopen jaren al meermalen tot gevangenisstraffen veroordeeld. De rechtbank volgt het advies van deskundigen, die van mening zijn dat de maatregel van opname in een instelling voor stelselmatige daders voor hem de enige mogelijkheid om zich in een sterk gecontroleerde omgeving te richten op zijn herstel en de kans op recidive daadwerkelijk terug te dringen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten