Vier jaar celstraf voor drugshandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vier jaar celstraf voor drugshandel
Den Haag, 25 februari 2015

De rechtbank Den Haag veroordeelt twee mannen voor hun betrokkenheid bij een grote hoeveelheid  heroïne en cocaïne in Den Haag in de zomer van 2014. Een van hen krijgt hiervoor vier jaar celstraf. Bij hem is ook de handel in verdovende middelen bewezen verklaard. Een tweede man krijgt drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Een derde man krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het bezit van de drugs.

 

Verdovende middelen in een Action-tas

De politie heeft de drie mannen in september 2014 in een woning in Den Haag aangetroffen, waarin open en bloot zo’n zeven kilogram heroïne en cocaïne en aanverwante artikelen lagen. Deze artikelen waren klaarblijkelijk bestemd waren voor het bewerken en/of verpakken van de verdovende middelen. De rechtbank oordeelt dat de drie mannen hierbij samenwerkten.
In een tweede woning in Den Haag heeft de politie in een kledingkast een Action-tas met daarin zo’n zeven kilogram heroïne aangetroffen. Twee van de drie mannen waren hierbij betrokken, zo oordeelt de rechtbank. Ook ander bewijsmateriaal wijst erop dat een van deze mannen zich bezighield met drugshandel, bijvoorbeeld het voorhanden hebben van een grote hoeveelheid contant geld waarvan de oorsprong onduidelijk is.

Uitspraak volgt zsm

Meest gelezen berichten