Vijf jaar en tbs met dwangverpleging voor verkrachter 85-jarige vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vijf jaar en tbs met dwangverpleging voor verkrachter 85-jarige vrouw
Den Haag, 05 april 2016

De rechtbank Den Haag heeft aan een man een gevangenisstraf van vijf jaar en een terbeschikkingstelling met dwangverpleging opgelegd voor de verkrachting van een 85-jarige vrouw op 1 juli 2015 in Den Haag.

Verkrachting

Verdachte, toen 44 jaar, is de in een seniorenflat gelegen benedenwoning van een willekeurig slachtoffer ingeklommen via een openstaand raam. Verdachte heeft het aldaar woonachtige slachtoffer, een 85-jarige vrouw, vervolgens in een tijdsbestek van ongeveer vier uur meermalen verkracht. Tussen de verkrachtingen door heeft verdachte onder dreiging van een schaar het slachtoffer tevens om geld, haar bankpas en pincode gevraagd. Hij heeft haar huistelefoon, opdat zij niemand kon waarschuwen, en een aanzienlijk geldbedrag en haar bankpas weggenomen.

Psychische stoornis

Verdachte is gediagnosticeerd met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en polymiddelenafhankelijkheid. Hij wordt als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd en het recidiverisico op geweldsdelicten is hoog.

Uitspraken

Meest gelezen berichten