Vrijspraken naar aanleiding van schietincident te Leidschendam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vrijspraken naar aanleiding van schietincident te Leidschendam
Den Haag, 23 april 2015

De rechtbank Den Haag heeft de 23-jarige verdachte die terechtstond voor het doden van een 28-jarige man op 3 september 2014 in Leidschendam vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. Daarnaast spreekt de rechtbank hem om dezelfde reden vrij van de ontvoering van het slachtoffer, die voorafgaand aan het schieten zou hebben plaatsgevonden. Een 28-jarige verdachte, die alleen terecht stond voor de ontvoering, is ook vrijgesproken.

Vrijspraak van moord of doodslag

De rechtbank heeft vastgesteld dat de 23-jarige verdachte en de 28-jarige verdachte van de ontvoering achter het 28-jarige slachtoffer zijn aangerend en dat één van hen daarbij het schot heeft gelost waardoor het slachtoffer is geraakt. De rechtbank komt tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs is dat het de 23-jarige verdachte is die heeft geschoten. De rechtbank kan ook niet vaststellen dat hij, als hij niet heeft geschoten, zo nauw heeft samengewerkt met de schutter dat hij als medepleger van moord of doodslag moet worden gezien.

Vrijspraak van wederrechtelijke vrijheidsberoving

Voorafgaand aan het schietincident heeft het slachtoffer bij de verdachten in de auto gezeten. Hij heeft nadat hij was neergeschoten tegen de politie gezegd dat hij was ontvoerd. Meer heeft hij niet kunnen verklaren. Er zijn omstandigheden die vraagtekens oproepen over de reden waarom en de wijze waarop het slachtoffer bij de verdachten in de auto is gestapt en gebleven. Deze omstandigheden zijn onder meer het achterlaten van zijn auto en persoonlijke spullen, het niet nakomen van afspraken en het niet beantwoorden van zijn telefoon. De rechtbank kan echter niet vaststellen dat en door welke handelingen de verdachten het slachtoffer wederrechtelijk van zijn vrijheid hebben beroofd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten