Wurgpoging eigen vrouw bestraft met gevangenisstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Wurgpoging eigen vrouw bestraft met gevangenisstraf
Den Haag, 06 juni 2014

Een inmiddels 34-jarige man uit Gouda krijgt van de rechtbank Den Haag dertig maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor poging doodslag. In februari 2014 heeft hij zijn vrouw proberen te wurgen. Ook krijgt hij straf voor het bezitten van een wapen, dat lijkt op een vuurwapen.

Verdachte en zijn vrouw hebben – anders dan zij aanvankelijk bij de politie hadden gedaan – op de zitting verklaard dat het ernstige letsel dat de vrouw had opgelopen, ook in de halsstreek, ontstaan was bij SM-spelletjes, inclusief wurgseks. De rechtbank hecht geen enkel geloof aan deze verklaringen.

De rechtbank vreest voor herhaling omdat verdachte geen inzicht toont in het kwalijke van zijn handelen, en verdachte en zijn vrouw te kennen hebben gegeven hun relatie te willen voortzetten. Aan het voorwaardelijk opgelegde deel van de gevangenisstraf (zes maanden) is dan ook de voorwaarde verbonden dat verdachte zich laat behandelen. Ook is daarom de proeftijd bepaald op drie jaren in plaats van de gebruikelijke twee.

Meest gelezen berichten