Yukos-rechtszaak Russische Federatie over miljardenclaim op 9 februari 2016 bij Haagse rechtbank

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Yukos-rechtszaak Russische Federatie over miljardenclaim op 9 februari 2016 bij Haagse rechtbank
Den Haag, 02 februari 2016

De rechtbank Den Haag behandelt de drie rechtszaken die Rusland heeft aangespannen tegen Yukos Universal Limited, Hulley Enterprises Limited en Veteran Petroleum Limited op dinsdag 9 februari 2016 om 10.00 uur. In deze procedures vraagt Rusland vernietiging van een eerder door het Permanent Hof van Arbitrage toegewezen schadevergoeding voor deze bedrijven.

Internationale arbitragezaken

Rusland vraagt om de vernietiging van in totaal zes arbitrale vonnissen (drie tussenvonnissen en drie eindvonnissen), die hebben geleid tot een veroordeling van Rusland tot betaling van in totaal ongeveer 50 miljard Amerikaanse dollars. Het ging hier om internationale investeringsarbitrages bij het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag.

​Procedure bij de rechtbank Den Haag in het Nederlands

De rechtbank Den Haag behandelt deze zaken op basis van het Verdrag inzake het Energiehandvest. De behandeling van de rechtszaak vindt plaats in het Nederlands. Partijen en media zijn zelf verantwoordelijk voor simultaanvertaling in Engels en/of Russisch.

​Poolregeling nationale en internationale audiovisuele media

Voor het maken van radio- en televisieopnamen geldt een poolregeling. Dat betekent dat één nationale omroep en één internationale omroep toestemming krijgen tijdens de zitting beeld- en geluidsopnames te maken. Zij fungeren als pool voor het afstaan van opnames aan andere audiovisuele media.

Media die opnames willen maken, wordt verzocht zich uiterlijk vrijdag 5 februari 2016 om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten