Zeven jaar cel en tbs voor doden partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Zeven jaar cel en tbs voor doden partner
Den Haag , 29 september 2017

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 46-jarige man veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor het doden van zijn partner en de moeder van zijn drie jonge kinderen.

Hij heeft haar aangevallen in haar eigen huis en in het bijzijn van de kinderen op zeer brute wijze meermalen met een mes gestoken. Deze gewelddadige dood heeft een grote schok en veel verdriet teweeg gebracht bij de nabestaanden en in de omgeving.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechtbank heeft geconcludeerd dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank stelt vast dat de bij hem vastgestelde stoornis zo ernstig is dat een langdurige behandeling noodzakelijk is.

Schadevergoeding voor de kinderen

De rechtbank heeft aan de twee kinderen een schadevergoeding van 15.000 euro toegekend voor shockschade. De vordering van het jongste kind is niet ontvankelijk en kan aan de civiele rechter worden voorgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten