Laden...

Toegang publiek bij een rechtszaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Den Haag > Toegang publiek bij een rechtszaak

Publiek beperkt welkom

Met ingang van 17 augustus 2020 is belangstellend publiek weer beperkt welkom bij zittingen in het Paleis van Justitie. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is een maximum aantal van twee belangstellenden per zaak vastgesteld, zodat de anderhalve meter-norm kan worden gewaarborgd.

Wilt u langskomen? Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting. Gebruik hiervoor dit formulier.

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor openbare zittingen.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Procesdeelnemers krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimte, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, kan worden bestemd voor belangstellend publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Het toewijzen van plekken gebeurt op basis van volgorde van aanmelding. Als er plek beschikbaar is ontvangt de aanvrager een bevestiging per mail. Zonder deze bevestiging krijgt u geen toegang. Onvolledig ingevulde formulieren kunnen we niet in behandeling nemen.

Uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden in geval van een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.