Laden...

Toegang publiek bij een rechtszaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Den Haag > Toegang publiek bij een rechtszaak

Publiek beperkt welkom

Belangstellend publiek is beperkt welkom bij zittingen in het Paleis van Justitie. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is een maximum aantal van twee belangstellenden per zaak vastgesteld, zodat de anderhalve meter-norm kan worden gewaarborgd.

Wilt u langskomen? Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting. Gebruik hiervoor dit formulier.

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor openbare zittingen.

Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding
In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. De overheid verbiedt daarom op bepaalde locaties kleding die het gezicht geheel bedekt: in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Dit is geregeld in de Wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ (overheid.nl).
 

Procesdeelnemers krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimte, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, kan worden bestemd voor belangstellend publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Het toewijzen van plekken gebeurt op basis van volgorde van aanmelding. Als er plek beschikbaar is ontvangt de aanvrager een bevestiging per mail. Zonder deze bevestiging krijgt u geen toegang. Onvolledig ingevulde formulieren kunnen we niet in behandeling nemen.

Uw gegevens worden 14 dagen bewaard. Deze worden in geval van een uitbraak in ons gerecht van het COVID-19 virus, gedeeld met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.