Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Den Haag > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Den Haag: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Den Haag heeft getroffen wegens het coronavirus.

Zittingen

Rechtbank Den Haag behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. De rechtbank maakt hierbij gebruik van verruimde openingstijden en plant haar zittingen tussen 8:30 uur en 21:00 uur.

Strenger beleid toegankelijkheid gebouw

In het belang van de gezondheid van haar bezoekers en de eigen medewerkers, heeft het Crisis Management Team van het Paleis van Justitie in Den Haag besloten een strenger beleid te voeren met betrekking tot de toegankelijkheid van het gebouw. Sinds 4 januari 2021 wordt, om het risico op een besmetting met het coronavirus te beperken, het aantal procesdeelnemers, pers en belangstellenden dat wordt toegelaten gemaximeerd. Het gaat om hun aanwezigheid bij de hoofdingang, in het openbaar gebied en in de zittingszalen.

Publiek

Publiek is welkom.

Media

Journalisten zijn welkom.

Voorzieningen

Sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar.

Er zijn koffieautomaten beschikbaar, maar ook de koffiecorner op de begane grond bij de A-zalen is geopend. Daarnaast zijn automaten aanwezig voor kleine zoete of zoute versnaperingen.

In de zittingszalen is geen water beschikbaar. Als u water wilt drinken, moet u dit zelf meenemen.

Extra wachttijden

Houd rekening met extra wachttijden bij de ingang van het Paleis van Justitie. Vanwege de splitsing van looproutes is er slechts een enkele route langs de scanstraat en de ingang. Dit betekent dat ook advocaten (die op vertoon van hun pas niet door de scanstraat hoeven) in de rij zullen moeten staan om het gebouw op een veilige manier binnen te gaan.

Centrale balie en contact

De Centrale Balie is geopend voor bezoekers van 08:30 uur tot 17:00 uur. De kas is toegankelijk tot 16:30 uur.

Contact met rechtbank Den Haag na 17:00 uur

Wilt u na 17:00 uur bellen omdat u verhinderd bent voor een (straf)zitting diezelfde avond bij de rechtbank Den Haag? Bel dan: 088 362 20 26.