Laden...

Digitale zittingszalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Voorzieningen > Digitale zittingszalen

Digitale zittingszalen

In het paleis van justitie in Arnhem en in de gerechtsgebouwen in Zutphen en Nijmegen werken de rechters in vernieuwde zittingszalen. Inmiddels zijn in Arnhem twee zalen, de Groesbeek- en de Waalzaal, gemoderniseerd en geoptimaliseerd. In Zutphen één (zaal A) en ook in Nijmegen één zaal.

Ook in alle andere zalen is het mogelijk digitaal toegang te verkrijgen voor de procespartijen.
In de zittingszaal kunnen alle procespartijen gebruikmaken van hun eigen en gezamenlijke digitaal opgeslagen dossiers. Alle partijen beschikken over een eigen beeldscherm.
In de zittingszaal kunnen zij tijdens de zitting documenten, beeld- en geluidsopnames, foto’s en illustraties ook met elkaar delen. Publiek en media kunnen hierbij zonodig meekijken en -luisteren.

Vooraf contact

Procespartijen die tijdens de zitting gebruik willen maken van de technische mogelijkheden moeten vooraf aangeven van welke apparatuur zij gebruik willen maken.

In de zittingszalen is het mogelijk om gebruik te maken van internet, via de vaste apparatuur, Wifi of uw eigen draadloze verbinding (abonnement). Meer informatie bij de bodebalie.

De rechtbank verwacht dat advocaten, rechtzoekenden of andere partijen in de zittingszaal zelf nagaan of de meegebrachte apparatuur compatible is of kan worden aangesloten. De rechtbank adviseert om de informatie, voor zover mogelijk, ook op een USB-stick mee te nemen.