1 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid exploiteren hennepkwekerijen en witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 1 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid exploiteren hennepkwekerijen en witwassen
Zutphen, 03 april 2017

De rechtbank veroordeelde een 59-jarige man uit Rhenen tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De man was medeplichtig aan het exploiteren van meerdere hennepkwekerijen – waarbij de elektriciteit illegaal werd afgenomen – en maakte zich schuldig aan het witwassen van een bedrag van in totaal 102.925,14 euro.

Al meerdere keren veroordeeld

Hennepkwekerijen

Bij de strafoplegging hield de rechtbank rekening met het strafblad van de man, waaruit bleek dat hij al meerdere keren is veroordeeld, ook voor vergelijkbare feiten. De rechtbank rekent de man aan dat hij toch door blijft gaan met het plegen van dergelijke ernstige strafbare feiten. Ook hield de rechtbank rekening met de ouderdom van de feiten.

Voordeel uit misdrijf

Tot slot moet de Rhenenaar de staat een bedrag van 15.000 euro terugbetalen dat hij als geldelijk voordeel uit enig misdrijf heeft genoten.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten