12 maanden cel voor steekpartij in Apeldoornse uitgaansleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 12 maanden cel voor steekpartij in Apeldoornse uitgaansleven
Zutphen, 03 augustus 2017

De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man uit Enschede voor een poging tot zware mishandeling van meerdere personen. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd.

Tijdens het uitgaan in Apeldoorn op kerstavond 2016 heeft de man tijdens een ruzie op straat 3 mensen verwond. Hij heeft ze met een mes gestoken. Toen de politie kwam, wilde de man niet voldoen aan het verzoek om de messen te laten vallen. Een agent heeft hem daarom in zijn voet geschoten.

Geen poging doodslag

De officier van justitie vond dat er sprake van poging doodslag en eiste daarom 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De slachtoffers hebben alle drie gering letsel opgelopen. Geen van hen moest na behandeling in het ziekenhuis blijven en er zijn geen vitale organen geraakt. De rechtbank vindt daarom dat geen sprake is van poging doodslag, maar wel van poging tot zware mishandeling.

Vanwege de ernst van de feiten en schrik die de man op de omstanders heeft aangejaagd, legt de rechtbank weliswaar een lagere, maar toch nog behoorlijke, gevangenisstraf op. Een voorwaardelijk deel vindt de rechtbank niet nodig, omdat volgens de reclassering de kans op herhaling klein is.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten