120 uur werkstraf voor mishandeling en bedreiging echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 120 uur werkstraf voor mishandeling en bedreiging echtgenote
Arnhem, 01 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 49-jarige man uit Ede voor mishandeling en bedreiging van zijn voormalige echtgenote. De man kreeg een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk opgelegd.

Hij heeft zich schuldig gemaakt aan huiselijk geweld door een plastic bloempot naar het gezicht van zijn vrouw te gooien en om haar hoofd en op haar mond duct tape te plakken. Daarnaast heeft de man, terwijl hij een koevoet boven zijn hoofd hield, zijn vrouw met de dood bedreigd.

Strafoplegging

Bij de strafoplegging hield de rechtbank er rekening mee dat de Edenaar geen strafblad heeft. Ook is meegewogen dat bij hem sprake is van de nodige problematiek en hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank vindt het positief dat de man graag aan zichzelf wil werken. De rechtbank vindt mishandeling bewezen, maar gaat niet uit van een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel zoals de officier van justitie. Daarom is de straf lager dan geëist.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke werkstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich onder behandeling laten stellen. Verder mag hij op geen enkele manier contact opnemen met het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten